top of page
By Jacq Z - Het Leefstylhuys 2.jpg

 Cool Programma 
Ontdek een Gezondere Levensstijl met Cool

WAT IS COOL?

Cool is hét leefstijlprogramma dat jou begeleidt naar een gezonder en energieker leven. Onze gecertificeerde leefstijlcoaches helpen je stap voor stap bij het maken van duurzame veranderingen op het gebied van voeding, beweging, slaap en stressmanagement.

HOE werkt het Cool Programma?

Het CooL-programma biedt een uitgebreide benadering die verder gaat dan traditionele methoden. Onder begeleiding van jouw toegewijde CooL-leefstijlcoach werk je niet alleen aan jouw voedingspatroon, maar richt je je ook op cruciale aspecten zoals beweging, slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid. Dit alles met een duurzaam perspectief, aangezien het basisprogramma van 8 maanden worden vervolgd met een onderhoudsprogramma van nog eens 14 maanden. Individuele gesprekken met je coach en groepssessies met mede-deelnemers en je coach maken integraal deel uit van dit uitgebreide traject. 

Wat maakt het cool programma uniek?

De motivaties voor een verandering in leefstijl variëren per individu. In het CooL-programma staan daarom ook jouw unieke doelen centraal! Gedurende dit programma fungeert jouw eigen leefstijlcoach als een betrouwbare gids. Samen met mede-deelnemers bied je elkaar ondersteuning en inspiratie tijdens groepsbijeenkomsten, terwijl je ook persoonlijke gesprekken voert met je leefstijlcoach. Je verwerft inzicht in de werking van jouw lichaam en brein, selecteert gewoontes die bij jou passen en traint deze systematisch in praktische werkvormen. Zo werk je gestaag toe naar jouw gestelde doel. Samengevat, combineren we drie cruciale eigenschappen die het CooL programma uniek maken:

 • Persoonlijke begeleiding: Onze ervaren leefstijlcoaches bieden individuele ondersteuning afgestemd op jouw behoeften en doelen.

 • Groepsdynamiek: Leer en deel ervaringen met gelijkgestemden in een ondersteunende groepsomgeving. Samen werken we aan een gezonde levensstijl.

 • Wetenschappelijk onderbouwd: Cool is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en bewezen methoden voor blijvende gedragsverandering.

Gedurende de initiële 8-9 maanden is er frequent contact, waarna je geleidelijk zelf de regie overneemt. Tegen die tijd heb je het volste vertrouwen in jouw vermogen om zelfstandig verder te gaan en bied het onderhoudstraject de laagdrempelige stok achter de deur om niet terug te vallen in oude leefstijl gewoonte.

meedoen met het CooL programma?

Je kunt je aanmelden voor het CooL-programma als je:

 • 18 jaar of ouder bent,

 • overgewicht hebt (een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast slaapapneu of artrose of een vergrote buikomvang of een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten hebt,

 • of als je ernstig overgewicht hebt (een BMI van meer dan 30)

 

Wil je weten wat jouw BMI is? Dan kun je deze calculator van het voedingscentrum deze calculator van het voedingscentrum gebruiken.

Leefstylskills 

PLEZIER

VOEDEND

Energie

Persoonlijk

DOELTREFFEND

inhoud traject

✔️Het CooL Programma duurt 2 jaar. Gedurende de eerste 8 maanden zie je je coach en/ of je groep ongeveer om de 3 weken. In de laatste 16 maanden zie je elkaar ongeveer om de 6 weken.

✔️ Het CooL programma wordt vergoed in het basispakket van je zorgverzekeraar. De kosten van het CooL programma vallen dan niet onder het eigen risico en er is geen eigen bijdrage nodig. Toch is het aan te raden om voor deelname even contact op te nemen met je zorgverzekeraar, zodat je zeker geen verrassingen krijgt.

✔️ Krijg je doorlopend inzicht in jouw persoonlijke aandachtspunten

✔️ Deskundig advies en informatie over een gezonde leefstyl

✔️ Ontdek je welke styl bij jou past en is volhouden niet langer een opgave meer

✔️ Begeleiding die bij jou leefstyl past

STAP voor stap cool programma: Wat Kun je Verwachten?

 1. Intakegesprek: Ontmoet je persoonlijke coach en bespreek jouw doelen en uitdagingen.

 2. Leefstijlanalyse: Krijg inzicht in je huidige leefstijl en identificeer verbeterpunten.

 3. Groepsessies: Volg inspirerende groepssessies waarin je praktische tips en adviezen krijgt.

 4. Individuele Coaching: Ontvang één-op-één begeleiding om specifieke doelen te bereiken.

 5. Evaluatie en bijsturen: Regelmatige evaluaties helpen bij het monitoren van je vooruitgang en het aanpassen van je plan indien nodig.

Vergoedingen en kosten Cool programma

De vergoeding van het CooL-programma kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de zorgverzekering, persoonlijke omstandigheden en eventuele doorverwijzingen. Over het algemeen wordt het CooL-programma aangeboden in het kader van de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) en kan het in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering.

Om zeker te zijn van de vergoeding, is het raadzaam om contact op te nemen met de zorgverzekeraar of uw huisarts. Zij kunnen specifieke informatie geven over de vergoedingsmogelijkheden en de voorwaarden die van toepassing zijn op jouw situatie.

Wanneer u niet in aanmerking komt voor vergoeding, maar toch wilt deelnemen neem dan gerust contact met ons op. 

 

By Jacq Z - Het Leefstylhuys 7.jpg

Tijd voor Smaak in jouw leefstyl?

Neem nu contact op

bottom of page